Att välja vackra tyger till fönstren

Det kan vara svårt att veta vilken typ av gardiner man ska välja för olika typer av rum. Oftast räcker det att lita på sin intuition. Litar man inte på den kan man alltid fråga bästa vännen.

Då bör vännen ha lite känsla för inredning och färger. Annars kan det bli mindre bra. Är man osäker kan man alltid ta kontakt med en tygaffär för lite inspiration. Förutom att visa fina gardiner kan de ge tips på vilka gardiner man bör välja för olika typer av rum och hjälpa till med att koordinera färger och mönster.

Gardinkappor på olika sätt

När man först tänker på gardinkappor ter det sig enkelt. Enkla gardiner som går över hela fönstret är korta och antingen rynkade eller raka. Det finns flera saker att fundera på innan man bestämmer sig. Har man vanliga gardinstänger av den “gamla sorten” kan det vara fördelaktigt med en gardin som man trär direkt på stången. Det är oftast mera praktiskt än dekorativt. Har man runda gardinstänger är det riktigt snyggt med gardiner upphängda med öljettlängder. Då syns stången och blir på så vis en del av den dekorativa inredningen.

En annan typ av gardinkappa är hissgardinen. Gardinen hänger helt rakt.Några snören hänger på fram och baksidan. Gardinen rullas upp på exempelvis en längre pinne. När man fått den längd man önskar knyter man ihop de bakre och främre banden med en snygg knut eller rosett. Man kan välja om man vill ha en färdigsydd gardinkappa eller vill sy den själv.

18 Dec 2020

Om mig

Jag ger tips om design och hållbara lösningar.

Jag är en kvinna i mina bästa år som alltid älskat design. Redan då jag jag var liten så älskade jag att klä ut mig och klä mig annorlunda. Tanken på att man kan visa vem man är genom vad man har på sig har alltid varit fascinerande och jag älskar att detta heller inte är hugget i sten.

Tyger, textilier och gardiner är andra saker som jag brinner för och som jag ska fokusera extra på här i bloggen. Jag vill ge tips som skapar mer hållbara lösningar och detta då jag vet att det är något som vi alla tjänar på i det långa loppet.


Senaste inlägg


Alla inlägg