Heta inredningstrender 2020

Vilka inredningstrender gäller år 2020? Trender kommer och trender går. Det kan vara svårt att hänga med i svängarna och enligt mig så behöver man heller inte följa varenda liten ny trend som kommer. Hur mycket skulle inte det kosta?

Det viktigaste är att man hittar sin egen stil och har den som bas. Gör man det så kan man addera lite trendiga detaljer som gör att man visar att man hänger med i tiden och att man är är lite progressiv gällande sin inredning.

Många av de trender vi ser 2020 är dessutom hämtade från tidigare år och det är glädjande då man - om man är lite enträgen - kan hitta schyssta saker second-hand och på olika loppisar. Det behöver således inte vara alltför dyrt att hänga med i svängarna. Allt behöver inte vara nytt. Med det sagt: här följer några av de trender som förutspås dyka upp under det första året på det här nya decenniet:

  • Hållbarhet och återvinning: En av de stora inredningstrenderna handlar om en sak som ligger mig varmt om hjärtat: hållbarhet. Det gör mig så glad! Dels så handlar trenden om att köpa mer exklusiva saker som håller över en längre tid och som du kan ha nytta av genom hela ditt liv. Den andra delen handlar om att hitta de saker som visat sig göra just detta tidigare - möbler, prylar och inredningsföremål i second-hand. Detta skapar spännande, mer personliga hem och det är något som jag verkligen älskar. En snygg Karin-fåtölj som står bredvid en gammal skänk som du fyndat på en loppmarknad skapar en härlig och läcker kontrast. Det är det som inredning handlar om.
  • Jordnära färger. Vi har under några år sett att färgerna på paletten svängt från vitt i alla former och nyanser vidare till en mer går färgskala och för att nu - år 2020 - landa i mer jordnära kulörer. Beige, brunt, blått och grönt är några av de färger som man kommer att se mycket av i år. Det hänger ihop med att vi idag måste hitta vägar att stressa av och där en mer jordnära palett hjälper oss att hitta ett inre lugnt på ett naturligare sätt. Om inte vårt eget hem ger oss harmoni - var ska vi då finna det? Badrummet är en tydlig plats där dessa jordnära färger kommer att synas i både kakel och klinkers. Ska du renovera i ditt badrum så är det definitivt en palett att överväga. Kan du matcha med naturliga material som sten, korg, kalk och härliga textilier så får du ett badrum som garanterat får dig att slappna av efter en stressig dag på jobbet.
  • 70-talets lekfullhet kommer tillbaka. 70-talet hade ett unikt mode som de flesta är välbekanta med. Vem har inte sett de vida byxorna och skjortkragarna som mer påminde om vingarna på ett flygplan? Det fanns samma lekfullhet inne i hemmen och den trenden kommer att synas i år. Valv som dörröppningar, stora, prunkande växter, lappade textilier och lite udda detaljer och föremål som smakfullt placerats ut i hemmet. Detta ska förenas med ny teknik. Vi har idag smarta lösningar för både ljus och bild som går att implementera i inredningen. Att många högtalare idag har runda, mjuka former gör dem till perfekta inredningsdetaljer som matchar väl mot den lekfullhet och eklektiska ådra som fanns på 70-talet.

Om mig

Jag ger tips om design och hållbara lösningar.

Jag är en kvinna i mina bästa år som alltid älskat design. Redan då jag jag var liten så älskade jag att klä ut mig och klä mig annorlunda. Tanken på att man kan visa vem man är genom vad man har på sig har alltid varit fascinerande och jag älskar att detta heller inte är hugget i sten.

Tyger, textilier och gardiner är andra saker som jag brinner för och som jag ska fokusera extra på här i bloggen. Jag vill ge tips som skapar mer hållbara lösningar och detta då jag vet att det är något som vi alla tjänar på i det långa loppet.


Senaste inlägg


Alla inlägg