Perfekt med persienner

I Sverige har vi hösten och vintern som oftast är så mörka och dystra. Inte konstigt att man uppskattar ljuset och solen extra mycket. Men det kan faktiskt bli för mycket av den varan också.

Jo, som sagt. Ibland blir det lite för mycket solljus. Detta kan man känna framförallt när man är inomhus. Exempelvis tidiga morgnar när man helst vill sova. Då vill solens strålar ofta leta sig in i genom fönstren och springan vid gardinerna, och lysa en rakt i ansiktet. Solstrålar i all ära, men detta är ett tillfälle man helst inte vill ha påhälsning av dem.

Ett annat tillfälle är när man sitter och äter middag i glada vänners lag. Man vill njuta av god mat och socialisera. Då kommer helt plötsligt kvällssolen på besök och bländar. Det blir helt omöjligt att se sina gäster. Man hör dem prata, men man ser inte vem som pratar. Riktigt irriterande. Det finns en mycket enkel lösning på dessa små, men ändå störande, problem – persienner!

Enkelt, men effektivt

Persienner är som sagt en enkel lösning, men väldigt effektiv. När de väl sitter där går det så fort att välja om solens strålar ska få kika in eller inte. För det är ju inte alltid man vill slippa solen och ljuset, bara ibland. Med persienner på plats kan man ju även reglera hur mycket insyn det ska vara för grannar och andra förbipasserande. Med en enkel vridning på vridstången går det snabbt att välja: insyn eller inte, solstrålar eller inte. Har man en ful utsikt kan man ju även välja att slippa se den.

Olika slags persienner

Persienner finns i en mängd olika utföranden. Det allra vanligaste är lameller tillverkade av aluminium. Olika persienner kan skapa olika känslor i ett rum. De hjälper till att sätta karaktären och atmosfären. Till exempel kan persienner tillverkade i bambu hjälpa till att jorda ett rum. Det är ett naturmaterial som gör att tankarna far till naturen. Även vanliga träpersienner kan skapa denna atmosfär och de finns i fler färger att välja på än de i bambu.

Persienner i aluminium kan man också få i olika färger. Med en lite murrigare färg kan man skapa en mysig känsla i rummet. Men med lite ljusare kan man fortfarande få ett ljust rum om man vill, utan att störas av knivskarpa solstrålar eller av insyn. Oavsett vad man vill ha, med persienner får man till det perfekta ljuset för en själv. Läs mer om persienner på denna webbsida: persiennstockholm.nu

23 Sep 2020

Om mig

Jag ger tips om design och hållbara lösningar.

Jag är en kvinna i mina bästa år som alltid älskat design. Redan då jag jag var liten så älskade jag att klä ut mig och klä mig annorlunda. Tanken på att man kan visa vem man är genom vad man har på sig har alltid varit fascinerande och jag älskar att detta heller inte är hugget i sten.

Tyger, textilier och gardiner är andra saker som jag brinner för och som jag ska fokusera extra på här i bloggen. Jag vill ge tips som skapar mer hållbara lösningar och detta då jag vet att det är något som vi alla tjänar på i det långa loppet.


Senaste inlägg


Alla inlägg