Solen är härlig, så länge man får bestämma var och när med rätt gardiner

Lika mörkt som det är vintertid, lika ljust blir det sommartid. Med bra gardiner får man det precis så mörkt och avpassat som man behöver för att sova gott, eller bara avskärma solgasset.

Visst längtar man efter sommarens sol och ljus. När den väl kommer minns man att man ibland behöver solskydd. Det blir ljust om natten. Det kan vara svårt att sova i allt för ljusa rum. Inomhus kanske man vill avskärma det allra mest påträngande solen på dagen. Den kan bleka möbler och kan vara bländande. Med gardiner som fungerar som flexibla solskydd kan man alltid se till att få så mycket eller lite solljus man vill.

Solskydd kan se ut och fungera på många olika sätt

Vill man bara ha ett par mörkläggningsgardiner kan man måttbeställa och få dem monterade av en firma som har gardiner som specialitet. Men det finns många andra lösningar för den som vill avskärma solens strålar i sitt hem. Markiser är ett sätt. Det sätter prägel på huset och finns i många varianter. Markiser kan man också måttbeställa och få monterade ovanför fönstren. En större markis över en uteplats eller altan, kan gör att platsen får många fler timmar användning per dag. Ett annat sätt att dämpa ljuset utifrån är persienner av olika typ. Både monterade mellan fönsterglasen men också utanpåliggande invändigt, som går att vrida allteftersom dagen går. Balkongskydd är också ett sätt att både avskärma insyn och solljus.

Svårt att välja? Besök ett showroom för gardiner och solskydd

Det kan vara svårt att föreställa sig hur en gardin eller annat solskydd ser ut hemma hos dig. Man vill kunna se hur det ser ut när det är monterat, vilka material och färger det finns. Hur det fungerar rent praktiskt. Är de lätta att använda? För att ta reda på det, och för att få inspiration, kan man besöka ett showroom. Där finns det mesta av utbudet uppmonterat för visning och inspiration. Ett showroom finns i Löddeköpinge, där finns också butik. Så när du funderar på ett stort parasoll eller nya lamellgardiner, ta en titt och låt dig inspireras. Är du osäker på vad som skulle fungera bäst för just ditt hem, kontakta en gardinfirma för råd och hjälp. Erfaren personal kan vägleda dig till det perfekta valet och du kommer kunna njuta av solen på dina villkor.

25 Mar 2020

Om mig

Jag ger tips om design och hållbara lösningar.

Jag är en kvinna i mina bästa år som alltid älskat design. Redan då jag jag var liten så älskade jag att klä ut mig och klä mig annorlunda. Tanken på att man kan visa vem man är genom vad man har på sig har alltid varit fascinerande och jag älskar att detta heller inte är hugget i sten.

Tyger, textilier och gardiner är andra saker som jag brinner för och som jag ska fokusera extra på här i bloggen. Jag vill ge tips som skapar mer hållbara lösningar och detta då jag vet att det är något som vi alla tjänar på i det långa loppet.


Senaste inlägg


Alla inlägg