Solskydd och regnskydd

Det kan tyckas märkligt att markiser är så viktiga i vårt land. Vi har ju gott om mörka årstider! Vår geografiska placering gör ändå att markiser är en nödvändighet under sommar och vår.

Vi nordbor längtar ständigt till våra långa, ljusa sommarkvällar. När vi tänkt bort myggen finns visioner av kvällar med gyllene kvällsljus med lätt bris och en god doft från skog och blommor och kanske en liten matdoft från grillen dessutom.

Det är sant att solen ofta lyser snett och hett på våra hem. Markiser på strategiska ställen är ofta en ren välsignelse och räddar innetemperaturen. Är du riktigt smart kan du beställa markiser med sensor dessutom. Det är inte helt nödvändigt för funktionen men det underlättar. Sensorstyrd markis ger mindre risk för onödigt slitage på markiser vid blåst och regn. Det går även att programmera markisen att fällas ut och in vid bestämda klockslag.

Markistyper och montering

Markiser kan naturligtvis användas på ett flertal ställen i din bostad. Den första associationen brukar gå till fönstermarkisen - det är ju klassikern - och det med all rätt. Fönstren är de platser där krukväxter dör och textilier bleknar när solen är alltför intensiv.

För den som valt att bo i lägenhet är troligen även balkongmarkiser populära. Just balkonger blir fort stekheta när solen ligger på men en markis gör din balkong mycket mer användbar.

Slutligen har vi terrassmarkiser. De kan förvandla uteplatsen till uterum med allt vad detta innebär av ökat nyttjande. Markiser är praktiska och snygga nödvändigheter under utesäsongen!

9 Nov 2020

Om mig

Jag ger tips om design och hållbara lösningar.

Jag är en kvinna i mina bästa år som alltid älskat design. Redan då jag jag var liten så älskade jag att klä ut mig och klä mig annorlunda. Tanken på att man kan visa vem man är genom vad man har på sig har alltid varit fascinerande och jag älskar att detta heller inte är hugget i sten.

Tyger, textilier och gardiner är andra saker som jag brinner för och som jag ska fokusera extra på här i bloggen. Jag vill ge tips som skapar mer hållbara lösningar och detta då jag vet att det är något som vi alla tjänar på i det långa loppet.


Senaste inlägg


Alla inlägg