Välj mellan sol och skugga

Trött på att solen lyser in och stör TV- bilden? Svårt att jobba med solen i ögonen? Längtar du efter att kunna reglera hur mycket sol som strömmar in genom fönstret eller lyser på din kropp?

För att kunna styra hur mycket sol du vill ska komma in genom dina fönster kan det vara bra att skaffa markiser. Det är en utfällbar tygskärm som är placerad ovanför de platser där solljuset kan vara besvärande. Över fönster är det bra att ha dem när du behöver skydda dina växter för alltför starkt solljus. En annan praktisk plats kan vara vid din altan. Det kan vara underbart att kunna sitta en stund i skuggan om solen har lyst hela dagen. Det finns både mekaniska och elektriska styrningar till markiser. En mekanisk styrning innebär helt enkelt att du vevar ut markisen för hand. Tycker du att det är ansträngande vill du kanske hellre investera i en elektrisk variant.

Sol ute och sol inne

Det finns som sagt både mekaniska och elstyrda markiser. En elstyrd kan ha sina fördelar. De kan nämligen automatiseras. Vid minsta solljus åker markisen ut och skyddar dina växter och annan inredning för ljuset. Tapeter och likaså mattor kan bli blekta av solljus men även klädsel på möbler och annan interiör. För dig som arbetar vid ett fönster kan det bli näst intill omöjligt att se något på datorskärmen eller om du försöker läsa något i en bok. Skulle du ha TV:n på eller en storbildsskärm för möten kan samma problem uppstå. Då är en markis en räddande ängel i nöden.

Varianter på solskydd och markiser

Letar du efter markiser i Stockholm? Då kommer du hitta mängder med markiser som täcker dina behov. Terassmarkiser, fönstermarkiser och altanmarkiser är bara några av de markiser som finns för att skydda dig och ditt hem från solens brännande hetta. Det finns en anledning till att du hittar fler typer av solskydd än du kanske anat. Välj mellan enfärgade markiser i en uppsjö av färger så att det passar din bostad. Kanske vill du hellre ha mönstrade eller randiga. Stilmässigt finns det både halvmåneformade och helt raka för att stämma överens med utseendet på huset. Tänker du sätta upp en markis utanför en terrass så kan du fundera på om du behöver en markis med eller utan stödben. Sist men inte minst kan du välja om du vill ha långa eller korta markiser.

23 Oct 2020

Om mig

Jag ger tips om design och hållbara lösningar.

Jag är en kvinna i mina bästa år som alltid älskat design. Redan då jag jag var liten så älskade jag att klä ut mig och klä mig annorlunda. Tanken på att man kan visa vem man är genom vad man har på sig har alltid varit fascinerande och jag älskar att detta heller inte är hugget i sten.

Tyger, textilier och gardiner är andra saker som jag brinner för och som jag ska fokusera extra på här i bloggen. Jag vill ge tips som skapar mer hållbara lösningar och detta då jag vet att det är något som vi alla tjänar på i det långa loppet.


Senaste inlägg


Alla inlägg